top of page

versenytársak

A legelterjedtebb és legrégebben használt rendszer a hagyományos napelem panel. Ezeket több típusból gyártják folyamatosan javuló hatékonysággal. Előnye, hogy a távolkeleti tömegtermelésnek köszönhetően a napelem panelek ára évek óta csökken (ezért sok európai gyártó csődbe is ment), hátránya, hogy a rendszerárhoz képest magas a telepítési költsége és lakóházon nem esztétikus.

A TESLA 2017 májusában jelentette be a szolár cserép gyártását és forgalmazását az Egyesült Államokban. A TESLA csupán 4 típusú cserepet fog gyártani és a teljes tetőt le kell cserélni TESLA szolár cserépre, illetve szolár cella nélküli azonos cserépre. Ez a rendszer nagyon innovatív, de nagyon drága is.

A PvROOF szolár cserép rendszer a tetőbe integrálható, a legtöbb hagyományos cseréppel modulárisan felrakható és akár a felhasználó által is egyszerűen az eredeti cserepek helyére illeszthető. Energiatermelése a technológiának köszönhetően a cserép teljes felületén aktív, amivel fajlagos teljesítménye magasabb a konkurens szolár cserepeknél.

Konkurens termékek összehasonlítása

bottom of page